Bluesband - Mannish boys
Jul
24
8:00 AM08:00

Bluesband - Mannish boys

Mannish Boys bildades hösten 1989, så nästa år hoppas vi på lite 30-årsjubileumsspelningar!

Vi spelar både eget, och gamla låtar i egen tappning.

Har lirat runt om i Norr- och Västerbotten samt norra Finland genom åren, men nu för tiden tar vi det lite lugnare. Vi tar de spelningar som erbjuds och passar in i vårt schema.

Bandet:
Bas: Folke Jonasson
Trummor: Alf Norde`n
Gitarr: Perra Nilsson
Slidegitarr: Lennart Enqvist
Sång, munspel: Ilo Lindberg

Lite intrumentinfo: Vi använder bara gitarrer och basar byggda av vår egen gitarrist!

Varmt välkomna

View Event →
Umeå-live på Kajen
Jul
25
5:00 PM17:00

Umeå-live på Kajen

Från scenen på Skeppsbron kvällstid

19.00     Vinnaren i länsfinalen för P4 Nästa, P4 Radio Västerbotten

19.30     Årets Glädjespridare presenteras

19.40     Among Lynx, rootrock-band med devisen tungt, smutsigt och svängigt

20.30     Chris Kläfford, idol-vinnaren med den stora rösten

21.15     Wiktoria med sin omisskännliga röst, smittande leende och bl a hitsen Save me och As I lay me down i bagaget

View Event →
Bluesband - Harrys Garage
Aug
2
8:00 PM20:00

Bluesband - Harrys Garage

Harrys Garage är ett rock- och bluesband från Umeå. År 2018 fyller Harrys Garage 35 år. Vi repar varje vecka och spelar ute då och då. Då och då har blivit mindre och mindre då antal speltillfällen för ett riktigt bra rockband numera är begränsade.

View Event →
Bluesband - Mikés Blue Groove
Aug
10
8:00 PM20:00

Bluesband - Mikés Blue Groove

 

 Slashing fat-toned harmonica and blues guitar work Who can cram your brain in to your neck A steady upright bass with a pumpin' piano and swingin' drums It's time for Chicago Blues and West Coast swing Här svänger det alltså ordentligt och att sitta still är en omöjlighet. Man har lyckats hitta en fin bluesblandning med en del eget material samt riktiga bluespärlor av Little Walter, Fab.T-birds, Wynonie Harris, Big Joe Turner, William Clarke, Willie Dixon, Joe Liggins m.fl. Svängfaktorn är som sagt mycket hög och musiken framförs med känsla och stor respekt för blueshjältarna. Bandet bildades sommaren-96 och fick på kort tid ett rykte om sig som ett av Norrlands bästa bluesband. Det "stora genombrottet" kom vid en bluesfest på Umeå Folkets Hus hösten-98. Kort efter kontaktades bandet av ett lokalt skivbolag och i mitten av april-99 kom första fullängds-CD:n ut i handeln. Skivan spelades in "live" inför en entusiastisk publik. Vid Bluesfestivalen i Mönsterås, samma år, deltog bandet tillsammans med 5 andra band i finalen i Scandinavian Blues Contest. Där blev det storslam och Mike's Blue Groove blev både juryns och publikens förstaval. Hösten-99 deltog bandet ytterligare i en tävling, Folkets Blues Award. Man vann även den tävling och juryns motivering löd: " Mike's Blue Groove kombinerar ett professionellt framförande med en driven musikalitet och formar därmed en raffinerad helhet med stark blueskänsla" Andra CD:n "Sit Down Baby" släpptes i Maj 2002 och fick ett mycket varmt mottagande. Den spelas på radiostationer runt om i världen bl.a Argentina, Spanien, USA, Italien, Makedonien, Danmark, Tyskland, England m.fl Plattan spelades in under 3 dagar med hjälp av Göran Svenningsson (The Instigators) som producent. Hösten 2006 var det så dags igen och efter 5 "liveinspelningar" fanns material till en ny CD. Denna gång förstärkt med en blåssektion och i mars 2007 var CD# 3 "Absolutly" ett faktum. Till sin hjälp denna gång hade man ingen mindre än, legendaren från Rockpile, nämligen Billy Bremner vid spakarna. 

I juni 2009 åkte MBG till blusens hemland USA. Under två veckor gjorde man 13 spelningar mellan New Orleans och Memphis. Bland annat spelade man på B.B Kings Club Ebony i Indianola, 930 Blues Café i Jackson, Ground Zero Bluesclub i Clarksdale, Hopson Plantage i Clarksdale, Shack Up Inn i Clarksdale, Highway 61 Bluesfestival i Leland, Blue Front Café I Bentonia Mississippi, Yazoo City m.fl 

Mike's Blue Groove har genom åren verkligen utvecklats till ett av de mest intressanta bluesbanden i Sverige. Att se detta band på scenen är verkligen en upplevelse och gåshuden är konstant. Att man har gjort ett flertal bejublade framträdanden i såväl Sveriges Radio som vid olika festivaler runt om i Norden är verkligen ingen tillfällighet. Här sprudlar verkligen spelglädjen och energin. 2010 blev MBG tillfrågade att spela med den legendariska bluesmannen Otis Grand som kanske är den förnämste förvaltaren av bluesmusiken i Europa. Det sa ”KLICK” och numera det band Otis begär vid spelningar i Skandinavien. 

Kort och gott…. BLUES THAT'LL MAKE YOU JUMP & JIVE

View Event →
Bluesband - Garageland Bluesband
Aug
16
8:00 PM20:00

Bluesband - Garageland Bluesband

Garageland Blues Band består av den legendariske Lars Gillen på trummor, han har haft den legendariska skivbutiken Garageland Records. Sjunger och spelar fantastiskt bra gitarr gör Hans Jacobsson, på Gitarr Samuel Åhden,och på Bas Michael Åhden, dessa två bröder har Guitars the Museum här i Umeå.

Alla medlemmarna kommer från Vännäsby resp Vännäs. John Mayall, Cream, Fleetwood Mac, Jim Reed är repertoaren.

View Event →

Bluesband - Nasty Music
Jul
12
8:00 PM20:00

Bluesband - Nasty Music

Nasty Music bildades på Ålidhemsskolan augusti 1978. Har sen dess spelat sin variant av engelsk rythm n blues med inspiration av Stones, Faces och AC/DC uppblandat med en dos AC/DC. En dos covers. En dos eget.

Putte Berglund gitarr och röst, Jimmy Ågren gitarr, Mikael Lundgren bas och sång, Jonny Åström orgel, Elin Fällman kör samt vikarierande legenden Lars Gillen på trummor.

View Event →
Bluesband - Dirty Harrys
Jun
7
8:00 PM20:00

Bluesband - Dirty Harrys

Dirty Harrys är ett band med en karismatisk sångare, Tom King, som har en djup röst som Johnny Cash. Samt Anders Boström, fd Back i Björklöven på trummor, och bröderna Samuel och Michael Åhden på Gitarr och Bas.

Musiken är 50-60 tals inspirerad, Blues, Country och Rock and Roll.

View Event →