Den 13 september kommer Gustave Lorentz till oss på Sjöbris hela vägen från Frankrike.
Winemakers dinner med fyrarättersmiddag & fem passande rieslingviner.
Datum: 13 september
Tid: Kl 18.00- ca 22.00
MENY:
Fördrink
-Cremant
Trattkantarellsoppa
Mandelpotatispuré, ostronskivling, rökt smör, krispig jordärtskocka & Västerbottensost.
-Riesling
Abborre från Vasa
Potatispuré, bränd Sandefjordsås, dillolja, fänkålscrudité, picklade kantareller, insaltad stenbitsrom & krispig jordärtskocka.
-Riesling Grand cru
Secreto Iberico - Grillad Grisnacke
Shaskuka gryta, bakat ägg, toastbröd, ruccola, chimichurri-majonäs & rödvinssky
-Pinot noir
Ostar (Gruyére, 24månaders Västerbottensost & camembert. Serveras med fröknäcke & marmelad)
-Gewurstraminer
995:- inklusive vinpaketet
Vi förbehåller oss för eventuella ändringar i menyn
Gustave Lorentz
Gustave Lorentz är ett familjeföretag som grundades redan 1836 och leds idag av den sjätte generation genom George Lorentz. Det kommer i nästa generation bli en mer kvinnlig prägel eftersom George har tre döttrar. Vinföretaget Gustave Lorentz ligger i byn Bergheim som har ypperliga förutsättningar för kvalitetsviner.
2015 invigde man sitt nya moderna vineri, en enorm satsning för att ytterligare förbättra vinernas kvalitet. Trots att vineriet är mycket modernt så tog man med sig sina trettiotre gamla träståndare som rymmer mellan 1 400 och 10 100 liter vardera, vissa av dem över 100 år gamla. Genom lagring i dessa får man ingen fatkaraktär men en försiktig tillförsel av syre genom träets porer, en detalj som bidrar till komplexiteten i vinerna.